Billig el

Det finns en rad olika knep för att lyckas komma över billig el. Prisutvecklingen för rörlig el kan vara till en fördel och göra att du kommer undan mycket billigt. Fast pris kan också ge dig billig el, men inte alltid lika lågt som rörlig i perioder. På denna sida hos oss på billigastelavtal.com kommer du kunna lär dig allt om vad billig el är, hur man får tag i det och vad man bör tänka på.

billig el illustration

Så hittar du billig el

För att hitta billig el finns det en viktig faktor – var redo byta och hoppa mellan alla 150 elbolag i Sverige. Utmaningen däremot kan vara att hitta rätt bland alla de olika aktörer som erbjuder sina priser och el till marknaden. För att komma undan riktigt billigt behöver du för det första vara villig att byta. De andra är dels lokalisera ett elbolag med låga påslag och ett generöst välkomsterbjudande.

Rörligt elavtal

Genom att välja ett rörligt elavtal ökar du sannolikheten för att hitta billigaste elavtalet. Enligt statistik från SCB för de senaste 15 åren är rörligt genomsnittligt längre.

Tillfälliga erbjudanden

Fortum, Telge Energi och Göta Energi är tre elbolag som ofta är generösa med erbjudanden och erbjuder dig flera möjligheter till en riktigt billig el över tid. Kolla noggrannare högre upp på vår sida för aktuell erbjudanden.

Billigaste elpriset 2021

De allra billigaste elpriset 2021 erbjuder Göta Energi. Anledningen är dess låga påslag vilket påverkar hela din faktura på elen. Göta Energi har mycket gott omdöme på den svenska marknaden. 9 av 10 av våra användare är nöjda med sitt byte dit.

Kriterierna för att kora det absolut bästa och billigaste elpriset 2021 är relativt enkelt. För det handlar i grund i botten om siffror och snittpriser på kWh. Utöver det kan man såklart välja att väga in andra faktorer som kundtjänst, erbjudanden och historik.

Billig el över dygnet

Förutom att förhandla till sig ett bra avtal som ger dig billig el över tid varje månad går det att vara smart och minska sin förbrukning. Precis som på en börs så är det utbudet och efterfrågan som styr kostanden för elen under en specifik period. I illustrationen kan du se ett fantastisk exempel på en sådan situation (illustration 1.1).

Illustration 1.1 – Elpris över ett dygn.