Bixia

Bixia är ett elbolag som fokuserar på närproducerad el. De erbjuder hållbara alternativ till ett bra pris. Investeringar i förnybar och lokal el sätter de på karten som ett klimatsmart alternativ.

Byt till Bixia →
Bixia logo
  • Schysst elhandel
  • Gott omdöme
  • Väljs av många
Månadsavgift:
Uppsägningstid:

Bixia som elbolag – Hur bra är dem?

Bixia är ett elbolag med högst närvaro i Europa. De har som målsättning att leverera så mycket lokal och närproducerad el som möjligt. I denna recension kommer vi gå igenom omdömen, avtal, priser och allt annat som du kan tänkas veta innan du blir kund.

Syftet med recensionen är att du ska få en så bra inblick som möjligt och kunna välja Bixia (eller något annat elavtal) tryggt.

Välj elavtal hos Bixia

Du har 3 olika elavtal att välja hos om du ska teckna elavtal via Bixia. Det är först ett vanligt rörligt elavtal, ett timpris och sedan deras unika förvaltade elavtal ”Bixia Framtid”.

För de allra flesta kommer dock antingen det rörliga elavtalet eller timpriset vara det bästa alternativet. Avgifterna för dessa elavtal är normala, det rörliga elavtalet har 39 kr/månad i månadsavgift + 5 öre/kWh i påslag och timprisavtalet har 49 kr/månad i månadsavgift och inget påslag.

Timpriset sticker ut positivt när det kommer till påslaget som är helt borttaget, vilket gör att det är perfekt för dig med hög förbrukning. Båda dessa elavtal har även 100 % förnybar el som ingår kostnadsfritt.

Det förvaltade elavtalet Bixia Framtid går ut på att deras experter försöker förutspå marknaden och sälja samt köpa el åt dig. Målet är att säkra billig el åt dig när den är som billigast och sedan är du säkrad om elpriset stiger. Dock så händer det att experterna har fel och du hamnar med onödigt dyr el istället om elpriset fortsätter sjunka.

Omdömen

Enligt flera externa omdömen har Bixia goda och dåliga omdömen. Vi lever i en orättvis period för elbolagen då priserna under den senaste tiden har ökat drastiskt. Detta har givetvis lett till flera missnöjda kunder.

Vi på billigastelavtal.com hittar inget som antyder att Bixia använder några oschyssta, otillåtna eller dåliga metoder mot sina kunder. Mer än att elpriserna har ökat mycket.

 

Skärmdump