Erbjudande (Elavtal)

För att få det mesta av ditt nästa elavtal kan du nyttja ett erbjudande eller tillfällig kampanj. Elbolag presenterar dessa under specifika perioder för att göra det totala erbjudandet mycket starkare.

På denna sida har vi sammanställt alla aktuella kampanjer och erbjudanden så att du enkelt kan få en överblick – och ta ett enkelt beslut när det är dags för ett nytt avtal.

Välj uppskattad elförbrukning per år:

Mindre lägenhet: 2000 kwh/år
Villa: 20 000 kwh/år

Vald förbrukning: kWh/år


 1. Fortum
  Rabattkod: Ingen kod – alla får 500 kr!
  Från: 2020-12-16
  Till: 2021-12-31
  Info:

  500 kr i nykundsrabatt! Erbjudandet gäller endast nya kunder och avser privatpersoner.

 2. Göta Energi
  Rabattkod: Ingen kod – 500 kr på mat!
  Från: 2021-04-19
  Till: 2021-12-31
  Info:

  Byt till billig och förnybar el – och få 500 kr till mat! Gäller för nya kunder. Elavtalet för kampanjen är Spot On. 500 kr att handla för hos Willys, Coop, Hemköp eller City Gross.

 3. Greenely
  Rabattkod: 6manader
  Från: 2021-06-10
  Till: 2021-09-30
  Info:

  Kampanjkoden 6manader ger 6 fria månadsavgifter på Greenely’s elavtal till ett värde av 414 kr.

 4. Telge Energi
  Rabattkod: Ingen kod – 1 år fira månadsavgifter!
  Från: 2020-10-19
  Till: 2021-12-31
  Info:

  Ett års fri månadsavgift.

* Elpris och månadskostnad är uppskattad med hänsyn till din valda förbrukning per år. Formeln som används är genomsnittlig elpris (Nord Pool) och påslag plus årsavgift genom din årsförbrukning. Elpris kr per kWh och månadskostnad pris per månad.

erbjudanden för elavtal

Jämför erbjudanden

Att jämföra olika erbjudanden är inte speciellt svårt. Ofta innefattar avtalen de grundläggande faktorerna som vi nämner på vår sida om hur du hittar billigast elavtal. Dessa är påslag, årsavgift och din uppskattade förbrukning. Allting regleras genom en formel och uppskattar din månadskostnad.

När det kommer till att jämföra olika kampanjer och erbjudanden finns det egentligen två olika typer. Gemensamt för alla typer av erbjudanden är att de endast gäller för nya kunder.

En extra gåva

En variant är när du får en extra gåva. Det kan t.ex. vara ett presentkort på mat, ett par skidglasögon eller annan sak som kan förgylla vardagen.

Dessa erbjudanden aktiveras direkt när du beställer och du får det hemskickat inom loppet av ett par dagar.

Tillfällig prissänkning

Ett annat typ av erbjudande för elavtal är de där du tillfälligt får en prissänkning. Oftast handlar det om att årsavgiften är reducerad eller utebliven, t.ex. gratis årsavgift i 12 månader.

Kvalificera för erbjudande

När du ska ta del av ett erbjudande är det mycket viktigt att du kvalificerar – de vill säga har en möjlighet att ta del av kampanjen.

Ny kund

Det allra viktigaste när det kommer till att ta del av ett erbjudande från ett elbolag är att du inte är kund sedan tidigare. Ofta kallas det för ”nykundserbjudande”.

Uppsägningstid

Erbjudandet har alltid en uppsägningstid så att du inte kan nyttja erbjudandet och sedan avsluta avtalet direkt. Det vanligaste bland elavtal är att uppsägningen är 90 dagar.