Fortum

Fortum är ett mycket omtyckt elbolag med schyssta priser. Man erbjuder prisgaranti, rabatt om du tecknar online samt 100% fossilfria alternativ. Vi har genomfört flera undersökningar och man får i samtliga gott omdöme av våra besökare.

Byt till Fortum →
Fortum logo
  • 100% fossilfritt
  • Billigast
  • Störst i Sverige
Månadsavgift: 39 kr
Uppsägningstid: 2 mån

Recension av Fortum

Fortum är ett finländsk elbolag som är verksamma i stora delar av Skandinavien och Europa. Huvudkontoret är beläget i Esbo, Finland. Vi kommer på denna sida fortsatt att kontrollera omdömen, rabatter, priser och andra delar av Fortums verksamhet.

Vilka elavtal finns?

Fortum har alla de vanliga elavtalen du kan leta efter och lite till. De tre vanligaste elavtalen är det rörliga elavtalet, timpriset och det fasta elavtalet. Avgifterna för timpriset och det rörliga elavtalet är en månadsavgift på 49 kr för dig i hus och 39 kr för dig som bor i lägenhet, samt ett påslag på 4,70 öre/kWh. Just nu får du dock första årets månadsavgifter kostnadsfritt med deras kampanj.

Omdömen

Omdömena på nätet är varierande och både hos Reco och TrustPilot har man ett genomsnitt kring 2-3 av 5. Elhandelsbolag har generellt låga betyg. Positiva innehåller en god kundtjänst, trevliga erbjudanden och en generellt positiv bild.

Negativa omdömen innefattar ofta klagomål kring priserna och hur dessa avtal har förhandlats fram. Vår erfarenhet är att det just nu är svårt och många negativa omdömen kommer till bolagen på grund av de stigande priserna.

Vi rekommenderar dig att bilda din egen uppfattning av omdöme av Fortum. Viktigt att nämna är däremot att vi inte ser någon anledning att avråda någon att bli kund hos Fortum.

Fortum blir större

Nyligen har Göta Energi och Fortum valt att slå ihop sig till ett elbolag under varumärket Fortum. Det gör att Fortum växer ännu mer och anledningen bakom sammanslagningen är att kunna erbjuda en bättre tjänst med mer fokus.

Skärmdump