Telinet Energi

Telinet Energi erbjuder dig el som kommer från endast solen, vinden och vattnet utan extra kostnad. Deras vision är att erbjuda de bästa priserna på förnybar el och bra elavtal.

Byt till Telinet Energi →
Telinet Energi logo
  • Inget påslag
  • Ingen avgift första året
  • Timpris
Månadsavgift: 69 kr
Uppsägningstid: 1 mån

Vi testar på Telinet Energi

Vi har tagit en närmare titt på Telinet Energi som sägs ha de bästa priserna på förnybar el. Vi ska nu ta reda på om detta stämmer och mycket mera.

Vilka elavtal finns?

Det finns 3 olika elavtal du kan välja mellan hos Telinet. De tre olika avtalen är: fast elavtal, rörligt elavtal och rörligt elavtal med timpris. På senaste tiden har det rörliga elavtalet med timpris blivit mycket populärt. Just nu har de även en kampanj som ger dig de gratis månadsavgift i ett år. Du kan läsa mer om den på vår sida om aktuella elavtal erbjudande.

Förnybar energi

Du kan vara säker på att du får förnybar el när du tecknar ett avtal med Telinet Energi. 70 % utav elen kommer från solkraft, vattenkraft och vindkraft och sedan resterande 30 % från övrig förnybar kraft. Hållbarhet är något de tycker är mycket viktigt och att kunden skall kunna vara säker på ursprunget av elen. Därför köper de in ursprungsgarantier som säkerställer att elen är förnybar.

Kundomdömen

Vi har även jämfört Telinet Energi med deras konkurrenter. Det vi kom fram till var att de erbjuder ett utav om inte de bästa priserna för förnybar energi. För att se vad kunderna tycker har vi även kikat in omdömen på Trustpilot. Där ligger de på 3/5 i betyg av 1189 omdömen vilket är relativt högt sett för ett elbolag.

Telinet är på klagomålslistan fortfarande

En stor nackdel med Telinet är att de har hamnat på Energimarknadsbyråns klagomålslista över elbolag. Detta har skett då de fått många klagomål på senaste, vilket inte är ett bra tecken. Vi kan nu med en ny uppdatering se att de fortfarande är med på listan dessutom.

 

Skärmdump