Tibber

Tibber är en utmanare till de stora dinosaurierna inom elbranschen. Deras fokus är smarta elavtal med fokus på klimatet. De erbjuder genom en app transparent syn på din förbrukning till konkurrenskraftiga priser.

Byt till Tibber →
Tibber logo
  • 100% fossilfri el
  • Bästa erbjudandet
  • Nöjdaste kunderna
Månadsavgift: 39 kr
Uppsägningstid: 1 mån

Vårt omdöme på Tibber

Vi har nu recenserat Tibber som är ett oerhört populärt elbolag som utmanare de större elbolagen med låga priser och smarta funktioner. Det går inte annat än att skratta åt Tibbers rubrik på webbplatsen – att de är ett elbolag som inte vill sälja så mycket el som möjligt.

 

Tibber har ett smart elavtal

Fokuset på Tibber är att erbjuda ett modernt och smart elavtal och det är helt klart något de lyckats med. De har endast ett elavtal och det är ett timprisavtal med en mängd olika smarta funktioner.

Smarta funktioner som sparar dig tid och pengar

De smarta funktionerna som ingår i elavtalet är specifikt utformade för dig som har ett modernt hem. Det ingår bland annat automatisk elbilsladdning och uppvärmning av huset. Då anpassar Tibber din elförbrukning och ser till att nyttja elen när den är som billigast under dagen.

Du som har solceller kan även följa produktionen och få en överblick enkelt i appen. Tibber hjälper dig även tjäna pengar på överskottselen om du producerar mer än du själv klarar att göra av med.

Låga avgifter

Det som gör att Tibbers timpris sticker ut gentemot andra smarta elavtal är att de inte tar ut något påslag. På detta sätt så tjänar de inget på att du förbrukar mer el, vilket elbolag normalt sett brukar göra. Därför är det enklare att tro att Tibber vill sänka din elförbrukning, då de inte själva förlorar något på det utan endast får mer nöjda kunder.

Den enda avgiften som tillkommer för elavtalet är en månadsavgift på 49 kr, något som elavtal med påslag också brukar ta ut.

Vem passar Tibbers elavtal till?

Något du måste tänka på innan du skaffar ett elavtal hos Tibber är att deras elavtal inte passar för alla. De har nämligen endast timprisavtal som sagt, vilket är ett speciellt elavtal där du som kund betalar priset på elen som gäller när du förbrukar den.

Detta förutsätter att du är uppdaterad om spotpriset på elen under dagen och nyttjar elen när den är billig, för att det ska vara lönsamt. Du behöver med andra ord vilja engagera dig för att sänka elräkningen för att det ska passa. Helst ska ni också ha ett modernt hem med elbil, solceller och smart uppvärmning för att kunna utnyttja alla smarta funktioner till fullo.

 

Omdöme

Tibber är ett elbolag som fokusera på smarta elavtal där du själv ska äga kontrollen av hur mycket el du förbrukar. Mer kontroll leder till minskad förbrukning och minskad elkostnad.

Hos TrustPilot har Tibber över 100 omdömen och 3,7 av 5 i betyg. Det är högt för att vara elbolag och många har svårt att få kunder 5 av 5 nöjda. Teorin bakom det är att man bara förlitar sig på elbolaget att fungera och när priserna ökar så blir kunderna extra upprörda.

TV-reklam med Henrik Schyffert

Under 2021 och 2022 lanserade Tibber en reklam tillsammans med Henrik Schyffert där karaktären ska sänka sin förbrukning. Metoderna är allt annat än i linje med Tibber som är den smarta lösningen.

 

Skärmdump