Vattenfall

Vattenfall är Sveriges största producent av fossilfri el och har goda omdömen. De driver en stark kampanj mot en fossilfri generation och tacklar den pågående klimatutmaningen starkt.

Byt till Vattenfall →
Vattenfall logo
  • Klart på några minuter
  • Stödjer fossilfri framtid
  • Stora och omtyckta
Månadsavgift:
Uppsägningstid:

Recension av Vattenfall

Till skillnad från många andra företag är Vattenfall både elhandlare och producent. Det innebär att de även producerar sin el och inte bara handlar den mellan boenden och leverantörer. Däremot kan man tro att detta gör att elen blir billigare, men det är inte sant. NordPool har fortfarande ett standardpris.

Omdömen

Vattenfall har massor av omdömen ute på internet och TrustPilot har samlat in 151 omdömen. Likt många andra elbolag har man ett lågt betyg på 2,4 av 5. Det finns två anledningar till detta och det första är att man ofta inte recenserar ett elbolag när det går bra – utan bara när det är problem.

I skrivande stund har vi skenande priser i Sverige vilket resulterar i att många kunder är missnöjda både över priser och hur lång tid det tar att nå kundtjänsten.

Kundtjänst hos Vattenfall

Om du vill komma i kontakt med Vattenfall finns dessa alternativ: Mejl, Telefon och Facebook. Öppettiderna varierar mellan de olika kanalerna men generellt är det relativt tillgängligt för frågor. I jämförelse med andra elbolag kan saknaden av snabb och smidig chatt vara påtaglig.

Skärmdump