Billigastelavtal.com » Artiklar » Statliga kreditgarantier till elproducenter

Statliga kreditgarantier till elproducenter

Regeringen har under veckan beslutat att gå in och ge krediter på upp till 250 miljarder kronor för svenska elproducenter.

Anledningen till detta är Rysslands senaste försök att skapa ett energikrig i Europa. De har beslutat att stryka all tillförsel av gas till Tyskland via Nord Stream. Sverige använder inte direkt gas men när Tyskland och andra Europeiska länder vänder sig till elen kommer det påverka helheten, och därav priserna i Sverige.

De statliga kreditgarantierna innebär att även fast det kan bli tufft för elproducenterna när Sverige väljer att låsa eller begränsa priserna så kommer de att överleva. En överlevnad på elmarknaden kommer innebära en minskad chans för stor ekonomisk och finansiell kris.

Nyheterna kring detta har skapat en stor oro på marknaden och allt fler hushåll i Sverige letar efter det billigaste elavtalet. Vi hoppas kunna bidra med information, kunskap och bra analyser för de hushåll som väljer att byta. Så att ni i slutändan kommer undan med en billigare elräkning trots stigande elpriser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *