Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag är ett populärt elbolag med kunder i hela Sverige och inte bara i Stockholm som det kanske låter. De har företag för både privatpersoner och företag och du kan välja mellan timpris eller fast elpris.

Byt till Stockholms Elbolag →
Stockholms Elbolag logo
  • Låg månadsavgift
  • Samfaktura
  • Bra omdömen
Månadsavgift: 15 kr
Uppsägningstid: 1 mån

Vilka elavtal har Stockholms Elbolag?

Som sagt kan du välja mellan timpris eller binda upp elavtalet. Läs mer om de olika alternativen nedan:

Timpris

Få samma pris för elen som den kostar på Nord Pool (börsen för el) när du köper den genom timpriset. Elavtalet har ingen bindningstid men en uppsägningstid på 1 månad, vilket är vanligt. Påslaget är 9,90 öre/kWh och månadsavgiften endast 15 kr. Den fasta avgiften är låg men påslaget inte så jätte lågt och där finns det elbolag med lägre alternativ. Har du en låg förbrukning är det dock förmånligt med den låga fasta avgiften.

Bind elavtalet hos Stockholms Elbolag

De fasta elavtalen har också en månadsavgift på 15 kr och sedan varierar avgifterna beroende på hur länge du binder elavtalet. Du kan välja mellan att binda det mellan 3 månader och upp till 10 år.

Elursprung

Standard är att elen är NordenMix, vilket betyder att det är en blandning av fossila, fossilfria och förnybara energikällor. Du kan dock välja endast fossilfri el som tillval, men detta kostar 7 öre/kWh extra.

Samfaktura

Hos Stockholms Elbolag så kan du få en samfaktura, vilket innebär att elnätsfakturan och din vanliga elfaktura kommer i en och samma faktura.

 

Skärmdump