Billigastelavtal.com » Artiklar » 5 sätt att sänka elräkningen

5 sätt att sänka elräkningen

Det har blivit tuffare tider med skyhöga elpriser på det senaste och de flesta får sig en chock när elräkningen kommer. Under vintern ser det ut att bli ännu dyrare elpriser och elräkningar. Som tur är finns det vissa saker du kan göra för att sänka elräkningen.

1. Erbjudanden för nya kunder

På den svenska elmarknaden finns det mycket olika elbolag och för att konkurrera om nya kunder använder de sig av rabatter. Alla de stora och populära elbolagen har alltså rabatter för dig som ny kund. Genom att byta till ett elavtal med erbjudande kan du spara in en hel del pengar. Se dock till att villkoren fortfarande är bra efter erbjudandet gått ut.

2. Tänk på elförbrukningen

Alla glömmer att stänga av lampan eller råkar lämna andra apparater påslagna ibland. Se till att skapa vanan att du släcka lamporna innan du går ifrån ett rum. Du bör även stänga av tv apparater och liknande när du går därifrån. Detta kan kännas som smågrejer men det plockar på sig och blir en del, speciellt med dessa dyra priser.

3. Investera i ny energisnål elektronik

Det enklaste här är att se till att dina glödlampor är utbytta till energisnåla LED-lampor. Vilket sparar både på elräkningen för dig men även på miljön. När du gör större köp av hushållsapparater kan du även hålla koll på deras energiklass. Är apparaterna i energiklass A så har de en låg förbrukning, medan G står för en hög förbrukning.

4. Använd mindre el

När vi gör vissa saker förbrukar vi onödigt mycket el, som till exempel när vi duschar. Genom att hålla nere duschtiden till 5 minuter och välja en lägre temperatur kan du spara mängder av el. En annan grej är att vi använder disk och tvättmaskiner när de inte är fulla. Maskinerna drar mycket el och se därför till att vänta tills maskinerna är fulla innan du sätter igång något.

5. Sänk värmen i hemmet

Har du inte redan sänkt värmen i hemmet är detta ett enkelt sätt att spara in på elräkningen. Uppvärmning förbrukar extremt mycket el och speciellt om du använder elvärme. Du bör dock inte enligt Folkhälsomyndigheten ha under 20 grader i hemmet. En för låg temperatur är varken bra för dig eller hemmet, men om du har ett varmt hus kan du gott sänka någon grad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *