Elpriset slår nya rekord – så klarar du dig

Elpriserna i Sverige bara fortsätter att öka och för varje dag sätts nya rekord. Redan under September månad började experter gå ut att varna. I denna artikel kommer vi att lista tre tips på hur du kommer undan så billigt som möjligt.

1. Använd prylar på udda tider

Elförbrukning och elpriserna fungerar som en börs – det är dyrare när fler vill använda. Vi rekommenderar dig därför att använda dusch, TV och tvättmaskinen när färre gör så. Vanliga tider är givetvis på morgonen och kvällen.

Så, tips 1 är att inte använda dina prylar på vanliga tider.

2. Se över dina avtal

Givetvis finns det bindningstider och det är inte alla som kan hålla på att byta elavtal hur som helst. Men, det går att göra och du kanske har tur att ditt nuvarande faller. Syftet med denna sida är att informera och hjälpa dig i vått och torrt. Nu när det verkligen svängar är det ingen dum idé att besöka vår startsida, där vi listar och informerar hur du hittar ett billigare elavtal. Det är enkelet och vår målsättning är att du ska få den överblick som gör att du kan gå vidare.

Tips 2, byt elavtal.

3. Uppdatera äldre elektrionik

Det kan låta konstigt att när det är som dyrast också göra investeringar – men det är så det fungerar ibland. Att investera i en ny TV, nya glödlampor eller ny tvättmaskin gör att du på sikt kommer spara mycket förbrukning. De maskiner och elektronik som oftast drar mest där hemma är TV, tvätt- och diskmaskin.

Tips 3 uppgradera din elektronik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *